Heb je goede voornemens gemaakt? Is dit de eerste keer of heb je ze al eerder gemaakt?
Ik vroeg mij af waar goede voornemens eigenlijk vandaan gekomen zijn. En dus ging ik op zoek. Eén ding is zeker: het is een traditie die al vele duizenden jaren oud is. En niemand weet precies waar het ooit begon. Toch zijn er enkele populaire verklaringen.
Babylonië
De traditie van goede voornemens voor het nieuwe jaar gaat terug tot het Babylonië van 4000 jaar geleden! In die tijd waren de goede voornemens vooral bedoeld voor het teruggeven van geleend gereedschap.
In het oude Rome beloofde men vaak om anderen in het nieuwe jaar beter te behandelen. Later, toen het christendom opkwam, werden deze goede voornemens omgezet in gebeden.
Vroeger en nu
Terwijl mensen vroeger vooral gemeenschappelijke doelen voor ogen hadden, is men zich door de jaren heen steeds meer gaan focussen op persoonlijke verbeteringen.
Wanneer je goede voornemens hebt, kun je twee dingen doen. Het ene werkt wel (een kleine groep kent dit) en het andere werkt niet (dat is wat de massa doet en wellicht jij ook).
Wat wel en niet werkt
Methode 1 (die niet werkt)
- Je probeert je goede voornemens te realiseren op wilskracht. Dit is de bekendste methode. Het begin is makkelijk, maar het is erg moeilijk om het vol te houden. Meestal val je binnen een paar dagen tot weken alweer terug in oude gewoontes. Jammer van de moeite. Misschien volgend jaar?
Methode 2 (die wél werkt)
- Deze methode is slimmer, omdat je jouw onderbewustzijn het werk laat doen. Je onderbewustzijn werkt namelijk 24 uur, 7 dagen per week, onafgebroken voor jóu! Het is onvermoeibaar en het helpt je ervoor te zorgen dat dit de laatste keer was dat je een goed voornemen nodig had. Wat jij namelijk in je onderbewustzijn stopt, is blijvend.
Tachtig procent van de Nederlanders en Belgen heeft minstens één goed voornemen. Slechts een zeer klein deel daarvan kiest voor de slimme methode 2.
Dus de vraag is:
Wat ga jij dit keer doen?
Kies je voor een methode die niet of wél werkt?
Opvallend is dat veel mensen steeds weer, elk jaar opnieuw, dezelfde goede voornemens hebben.
Huh, steeds weer?
Het probleem is namelijk dat zij kiezen voor methode 1, die dus niet werkt. En dus is het op wilskracht volhouden van een goed voornemen veel moeilijker dan het bedenken ervan.
Wat interessant is, is dat je er zelf voor kunt zorgen dat jouw voornemens ook echt uitkomen! Je kunt dat via methode 2 doen! Dan wordt jouw goede voornemen definitief gerealiseerd.
Natuurlijk kan ik je daarbij een beetje helpen. Bedenk je echter wel dat je uiteindelijk zelf doet met behulp van jouw eigen onderbewustzijn. Zo wordt het verwezenlijken van jouw goede voornemen een peulenschilletje!
Wanneer je luistert naar een sessie of programma dat je kunt downloaden, realiseer je snel jouw doel. Je stelt je onderbewustzijn in op jouw goede voornemen en binnen enkele dagen is het een positief onderdeel van je leven geworden.
- 20 kilo afvallen? Simpel.
- Stoppen met roken? Ook erg simpel.
- Iets anders dat je wilt, en moeilijk lijkt? Echt ook simpel, als je maar weet hoe!
Wat je ook kiest, zodra je jouw onderbewustzijn het werk laat doen, is je weg naar succes gegarandeerd!
Wij wensen je alvast een succesvol, vitaal en gezond 2020!
Michel Lejeune en Trancewerk-team