Waar had ik mijn sleutel voor het laatst? Honderd dagen van je leven besteed je aan zoeken. Naar je bril, portemonnee of sleutels. Je probeert je te herinneren waar je het voor het laatst zag. Soms graaf je dagenlang in je geheugen en komt het nóg niet bovendrijven. Waarom heb je dat niet onthouden?
De één is beter in het onthouden van informatie dan de ander. En iedereen vergeet wel eens wat. Maar hoe kun je dit beïnvloeden? En zijn er ook manieren om dingen beter te onthouden? Hierover ga ik het met je hebben in deze blog.
Wist je dat we tien keer meer kunnen onthouden dan altijd is gedacht? Dat blijkt namelijk uit Amerikaans onderzoek naar de opslag van herinneringen.
Supercomputer
Hoe het opslaan van herinneringen precies werkt is nog altijd een mysterie, maar wat we wel weten is dat het menselijk brein bijna net zoveel capaciteit heeft als het hele internet! De hoeveelheid informatie die je kunt opslaan in je brein komt overeen met een 1,8 kilometer hoge toren cd-romschijven of 42.400 blu-rayschijven. Dat is haast onvoorstelbaar. “Deze ontdekking zet de wereld van de neurowetenschap op zijn kop,” zei professor Terry Sejnowski.
Een brein kan dus heel veel informatie opslaan, maar soms lijkt het wel alsof we niet overal bij kunnen. Althans niet zonder extra hulp.
Onbewust opgeslagen
Het menselijk geheugen schijnt perfect te zijn, al lijkt het vaak niet zo. In het dagelijks leven wordt informatie die we opslaan soms al snel niet meer toegankelijk. We zijn het ‘vergeten’, althans dat denken we. Onderzoek heeft laten zien dat wij mensen nooit echt iets vergeten: je brein slaat alles op wat je ooit hebt gezien, gehoord en gedaan.
Veel informatie in je geheugen heb je niet bewust opgeslagen. We hebben een heleboel onthouden zonder het te weten.
Toegang tot een schatkist aan informatie
Hoe kun je tóch toegang krijgen tot deze informatie en een supergeheugen ontwikkelen? Dat zal ik je uitleggen. Geheugenproblemen zijn eigenlijk meer herinneringsproblemen. Er bevindt zich een enorme schatkist aan informatie in ons brein, die iedereen kan openen.
Heb je er ook wel eens last van dat je moeilijk op namen kunt komen, steeds je spullen kwijt bent, afspraken vergeet of in de war bent met dagen? Of je onthoudt de meest vervelende reclamedeuntjes, maar vergeet de naam van je pasgeboren buurmeisje…
Je geheugen in topconditie
Al vanaf je twintigste levensjaar verlies je hersencellen en gaat je geheugen langzaam maar zeker achteruit. Gelukkig zijn er trucjes om je geheugen in topconditie te houden!
De hypnosesessie ‘Ontwikkel een supergeheugen’ is speciaal ontwikkeld om je geheugen te verbeteren, waardoor je sneller en beter toegang zult krijgen tot al die opgeslagen informatie in je brein.
Deze sessie geeft jou toegang tot diep verborgen, schijnbaar onbereikbare informatie. Je haalt het als het ware weer naar boven. Je zult gaan merken dat je je veel gemakkelijker en sneller dingen herinnert. Hoe geweldig is het als je veel meer dingen onthoudt en je die informatie sneller boven water krijgt? Je bent ineens een kei in het terughalen van namen van mensen, titels van films en liedjes, hoe dat restaurant ook alweer heet, welke route het kortst is, enzovoort.
Dit levert je allerlei voordelen op in het dagelijks leven. Je bent niet langer constant je bril of portemonnee kwijt. Of je sleutel! Er dienen zich vaak genoeg situaties aan waarin een supergeheugen erg goed van pas komt!
Dus wacht niet langer en bestel hier de hypnosesessie ‘Ontwikkel een supergeheugen’.