Menu
Kies een optie…
Kies hieronder een categorie…
In de moderne, westerse cultuur wordt subjectiviteit aangemoedigd. De focus ligt bijna altijd op het persoonlijke, het emotionele.
Terwijl het goed is om je echte gevoelens te kunnen uiten, en je niet verplicht voelen om ze te onderdrukken of verbergen, kan het altijd maar focussen op subjectieve reacties problemen veroorzaken als je werkelijk wilt weten wat er aan de hand is.
Wanneer je hoog in je emoties zit over iets, of het nu goed of slecht is, is het moeilijk om helder te denken, nietwaar?
Dit komt omdat je emoties je neocortex ‘kapen’. De neocortex is het deel van je brein waar je redenatievermogen zit. In plaats daarvan moet je dan vertrouwen op de amygdale, het deel van je brein waar je emoties zetelen.
Emotioneel denken wordt ook wel ‘zwart-wit-denken’ genoemd, of ‘alles-of-niets-denken’. Daarin is geen plaats voor nuance.
En vaak gaat dit gepaard met sterke gevoelens van overtuiging, het gevoel dat iets ‘absoluut waar’ is, waar geen argument tegenin gebracht kan worden.
Er zijn natuurlijk momenten waarin deze emotionele benadering nuttig is. In de basis is het een overlevingsmechanisme.
In situaties van onmiddellijke dreiging of gevaar, waarin je acuut tot actie moet overgaan, is het eenvoudig om te zien dat een krachtig gevoel van absolute zekerheid je tot actie aanzet die het verschil kan maken tussen leven en dood.
Een voorbeeld: het is beter om opzij te springen en later te ontdekken dat het slechts een tak was, dan te wachten en te laat te ontdekken dat het een giftige slang is die je vervolgens in je been bijt.
Waar de problemen ontstaan, is dat de menselijke psychologische en emotionele ontwikkeling niet zo snel heeft kunnen meegroeien met het tempo van sociale veranderingen in onze wereld.
De meeste ‘bedreigingen’ die je in onze maatschappij tegenkomt, komen niet van fysieke gevaren, maar door interacties met je eigen sociale groepen, zoals binnen je familie of op je werk.
Evengoed triggert elk gevoel van dreiging wel emotionele subjectieve reacties. En je eigen reacties kunnen daarom contraproductief worden.
In de complexe dynamiek van sociale groepen, is het kunnen zien van het grotere geheel, in plaats van in je emoties te duiken, essentieel.
Wanneer je rustig blijft, en anderen helpt om ook te kalmeren, wordt het veel eenvoudiger om alle mogelijke situaties te analyseren. Vervolgens kun je rationeel je opties overwegen, zonder dat je vanuit emoties overhaaste dingen doet.
Het gevolg is dat de beslissingen die je neemt veel beter en veel effectiever zijn.
De sessie Wees objectiever heeft twee doelen: het helpt je om de sociale druk te weerstaan die je naar verhoogde subjectiviteit drijft. En daarbij wordt het een tweede natuur om jezelf te kalmeren in situaties waar emoties hoog oplopen.
Als je deze sessie een paar keer hebt beluisterd, merk je al dat je in zijn algemeenheid kalmer en rustiger bent in je gevoelens over allerlei dingen die om je heen gebeuren.
En je ervaart een specifieke verbetering in je vermogen om met moeilijke of stressvolle situaties om te gaan.
Je merkt dat je zelfvertrouwen hierdoor groeit, omdat je zeker weet dat je de juiste reactie geeft die nodig is, ongeacht de situatie.
Download Wees objectiever nu en neem betere en effectievere beslissingen omdat je situaties objectief bekijkt
vanaf € 49,99
Een Multiliminal is een revolutionaire techniek, waarmee je zonder hypnose sneller dan ooit het gewenste resultaat bereikt! De sessie bestaat uit 1 deel:
Een nachtsessie is een speciale sessie die je afspeelt op het moment dat je naar bed gaat om te slapen. De sessie bestaat uit 2 delen:
Een binaurale dagsessie is een audio luistersessie die je afspeelt op bijvoorbeeld een smartphone, tablet of mp3-speler. De sessie bestaat uit 1 deel en duurt daardoor korter.
Een hypnosesessie is een audio luistersessie die je afspeelt op bijvoorbeeld een smartphone, tablet of mp3-speler. De sessie bestaat uit 3 delen: